Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

MIÉRT FÉLÜNK A MENHELYI KUTYÁKTÓL?

/
/
/

Még mindig tele van a fejünk azzal, hogy a menhelyi kutyának föltétlen “előélete” van. Sokszor van, igen. Sokkolta őt valami, utcán élt egy ideig. De gyakori az is, hogy valaki leadja, mert valamiért már nem tudja tovább tartani. Vagy éppen az is, hogy puszta gondatlanságból, szerencsétlen véletlenek folytán a gazdi és a kutya nem találnak egymásra.

Igen, még mindig, az Internet világában is. Mert a chipet sok gazdi egyáltalán nem érti, miért volna fontos.
Sokszor a menhelyen még tudják is a kutya előéletét. És tudnak segíteni választani egy jó kutyát. Olyat,ami pont neked jó!
(Most nem beszélek az önbíráskodó, őrült elveket képviselő, teljesen bolond “állatvédőkről” akik önkényük szerint adnak, vagy nem adnak ki állatot, sajnos van belőlük nem egy.)

A mentett kutya jó fej – a mi Bufink/Benink/Bercink, mert három neve is van az Istenadtának, jól el van látva – szóval ő is egy mentett kutyus. Egyáltalán nem baj, hogy nem kölyökként került ide. Nem számít. Az számít, hogy szeretjük. Megismertük egymást és kölcsönös a bizalom.
Azok, akiknek nem az első kutyájuk, tudják a kutya jelzéseiből, hogy a jószágnál mire lehet számítani, milyen jellem, és tudnak segíteni is az első gazdinak a választásban.
Szóval gyerek mellé is lehet bátran mentett, nem kölyök kutyát vinni. Sőt, ha tanácstalan valaki, akkor tessék bátran segítséget kérni.
A mentett és felnőtt kutya ugyanolyan értékes, kedves és aranyos, mint az, akit kölyökként hoztunk el. Ha a kutya előélete alapján problémás, még akkor is van lehetőség arra, hogy rehabilitálják, például a Dog Plusz Egyesület foglalkozik ezzel.
Azt gondolom, hogy nagyon sok a “fölösleges” kutya ma Magyarországon, és mi vagyunk a hibásak, mert ők megszülettek. Te, meg én. Mert mi nem tettünk meg mindent. Mi, akik felelősen gondolkodunk, feleünk a világunkért. Meg kell osszuk az ilyen cikkeket, beszélnünk kell a fórumokon, a kutyafuttatókon, az SZTK váróban, a falunapokon, egyszóval mindenhol, ahol meghallanak bennünket. Az ivartalanításról, az összefüggésekről, a felelősségről. Őszintén, kedvesen, támadások nélkül.

A szaporító telepek létezése mag a rettenet – tömegesen állítja elő azokat a katasztrofális egészségi állapotú fajta jellegű, de egészen selejtes kutyusokat, akiket sajnos naponta látunk, a Goldenvet rendelőben és szorongva nézzük őket.

Ne vegyetek kutyát soha szaporító telepről!

Fogadjatok örökbe, vagy egy rendes tenyészetből, egy alapos és megbízható helyről vegyetek egy komoly kutyát. Mindkettő rendben van – hiszen a jó, szép, fontos fajták óvására is figyelni kell. A fajtatiszta kutya érték.
Azonban a nem tenyésztési céllal tartott kutyát még kölyökként, 6-12 hónapos kora közt érdemes ivartalaníttatni.
Gondoljátok meg a kutyatartást, és ha kell egy kutya, akkor válasszatok jól. Hozzatok egy aranyos kutyát a menhelyről.

Szeressétek, bánjatok vele jól.

Hozzatok ki nagy és fekete, féllábú, süket, vak, vagy öreg kutyát is. Mert tanítómestert hoztok magatoknak. Olyan tapasztalást és bölcsességet, amit senkitől meg nem kaptok, csak egy ilyen kutyától.

Ne féljetek a mentett kutyáktól. Ők ugyanolyan jók, mint azok, akiket pénzért lehet megvenni. A szeretet értékét nem a kutya ára adja.

Fogadjatok örökbe!

Kati a patikából – www.goldenvet.hu

Hozzászólások
Megosztás