Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Kamionnal szállítják a kóbor kutyákat Németországba az állítólagos állatvédők

/
/
/

Elképesztő csalásról számolt be a Bors munkatársának Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője. A lap lapszámában megjelent cikk szerint állatvédelemnek álcázott csalás áldozatai a kóbor kutyák, akiket teherautókkal szállítanak külföldre, leginkább Németországba. Az alapítvány vezetője szerint óriási méreteket öltött a kóbor kutya-biznisz, a magyar állatokkal töltik fel a német állatmenhelyeket, mivel azok kutyánként 300 eurót, közel százezer forintot kapnak az ottani hivataloktól. Ezeknek a menhelyeknek a képviselői jönnek Magyarországra és állatonként 100 eurót, tehát több, mint 30 ezer forintot fizetnek a kutyákért.

Az alapítvány vezetőjének egy alkalommal a szajoli benzinkút vezetői szóltak, mivel a kutyákat szállító teherautók rendszeresen tankolnak itt. Ekkor Abonyi Mónika maga is láthatta az állatokkal teli járművet, szerinte a kutyák nagy része nem is élte túl az utazást és mint hozzátette: azt senki sem tudja, mi lesz az ebek sorsa külföldön. Abonyi Mónika szerint a magyar állatvédők többsége korrekt, becsületes ember, ám még így is vannak olyan menhelyek, ahonnan tömegével szállítják a kutyákat külföldre. A mohóság állítólag már odáig fajult, hogy magánterületről, kerítések mögül is kilopják a kutyákat.

Mindez egyes állatorvosoknak is hatalmas üzlet, mert az ebeket csak ivartalanítva szállítják külföldre

-magyarázta a lapnak az állatvédő.

24.hu

Hozzászólások
Megosztás