Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Eszméletlen, mit művel ez a Keszegfalván élő nő a kutyájával

/
/
/

A ke­szeg­fal­vai Laki Réka még 20 éves sincs, de máris je­len­tős si­ke­re­ket tud­hat maga mö­gött a ku­tya­frizbi- sport­ág­ban. A fi­a­tal lány és hű társa most a spa­nyol­or­szági Eb-re ké­szül.

Mindenki ismeri Laki Rékát, a magyar-szlovák határ mentén elterülő Keszegfalván. A magyarok lakta felvidéki kis faluban tudják: ő az a fiatal lány, aki sorra ér el dobogós helyezéseket a különleges kutyafrizbi-versenyeken. Réka és labradora most gőzerővel készül egy újabb megmérettetésre: augusztus végén lesz az Európa-bajnokság, ahova szeretnének kijutni. A fiatal lány örömmel mesélt a sportágról és négylábú csapattársáról is a ripost-nak.

Dolly lassan négy éve van nálam. 1 éves és 3 hónapos korában került hozzám. Érdekesen kezdődött közös sportkarrierünk: találtam egy frizbit a kamrában. Próbaképpen eldobtam. Mivel már akkor is imádott játszani, rögtön visszahozta. A lényeget viszont akkor még nem tudta: el kéne kapnia a korongot a levegőben. Újra megpróbáltam, és már másodjára sikerült is neki!

– elevenítette fel Réka, aki a Dollyval töltött első napokban el is határozta, hogy igazi frizbis kutyát nevel belőle.

A feladatok elsajátítása minden fajtánál más. Van, amelyik tanulékonyabb és sokkal rövidebb idő alatt sajátít el dolgokat, mint egy másik fajtájú kutya. Szerencsére Dollynak ment minden, mint a karikacsapás
– mondta a fiatal gazdi.

A kutyafrizbi Európa-bajnokságra való kijutásuk azonban nem ilyen egyszerű. Ez nem megy önerőből.

Sajnos sok pénz kell ehhez, de gyűjtögetek folyamatosan, sőt, már érkezett egy felajánlás is. Reménykedünk, hogy másoknak is tetszik, amit csinálunk és értékelik, amit eddig elértem ezzel a csodás kutyával
– bizakodott Réka, aki szívesen fogad minden megkeresést, felajánlást a Facebook-oldalán is.

ripost.hu

 

Hozzászólások
Megosztás